Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Εικόνες από την παρουσίαση του Ποριώτικου πρωινού στη HORECA2018

Στις 11 Φεβρουαρίου, στην έκθεση HORECA, ο Επαγγελματικός σύλλογος Πόρου και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, παρουσιάσε ζωντανά το πρωινό του νησιού μας. Είχα λοιπόν την τύχη και την τιμή να είμαι μέλος αυτής της μικρής ομάδας που έκανε την παρουσίαση του Ελληνικού, Ποριώτικου πρωινού, με προϊόντα του τόπου μας. Όπως σας είχα υποσχεθεί, σας έφερα όσο φωτογραφικό υλικό μπόρεσα. Όχι όσο θα ήθελα αλλά απ' το τίποτα...

Εδώ λοιπόν φώτο από το live cooking την ημέρα της παρουσίασης...
Εγώ με τον παρτενέρ μου, συνάδελφο και συμπατριώτη,  Άλεξ Παπαδόπουλο.
Τα πιάτα που ετοιμάσαμε ζωντανά ήταν...
Τηγανόψωμα με μυρωδικά, σερβιρισμένα με μέλι Τροιζηνίας, σουσάμι και ξύσμα λεμονιού...
Δροσερή σαλάτα εσπεριδοειδών...
Ποριώτικο καγιανά με λουκάνικα παραδοσιακά σε ζυμωτό ψωμί...
Εδώ βλέπετε άποψη από το τραπέζι μας.
Πίσω φαίνεται και το κέικ λεμονιού και η πάστα φλώρα με μαρμελάδα λεμόνι που ετοίμασα από τον Πόρο και πήγα στην παρουσίαση για να δοκιμάσει ο κόσμος... Το κέικ λεμονιού ήταν ένα από τα πιάτα που έκλεψαν τις εντυπώσεις και πολλοί ζητούσαν τη συνταγή!
Εδώ, είμαι με τον Ποριώτη Σεφ της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδας και φίλο από τα παλιά, κύριο Αποστόλη Τσίκη!
Με τον πολυαγαπημένο μου Σεφ, επίσης της λέσχης Αρχιμαγείρων, κύριο Νίκο Κουρούπη- Αγάλλου! Έναν εκπληκτικό άνθρωπο και Σεφ!!!
Όλη η ομάδα μαγείρων και αρχιμαγείρων του Πόρου!!! Μαζί μας και η σούπερ μαγείρισσα του νησιού μας και φίλη μου, κα Κατερίνα Σακελλίου και  ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κος Παντελής Κουνέλης.
Μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου μας, κύριο Δημήτρη Συξέρη.
Τελειώνοντας να πω, πως ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, είχαμε άψογη συνεργασία με όλους και με μεγάλη μου χαρά θα συμμετείχα ξανά!!!
Ευχαριστώ πολύ όσους με εμπιστεύτηκαν και είμαι πάντα στη διάθεση τους να βοηθήσω, όπως μπορώ, για το καλό του τόπου μας!!!

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Οι γεύσεις του Πόρου στη HORECA 2018

Φέτος, ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, παρουσιάζουν τις γεύσεις του Πόρου στη HO.RE.CA.
Έχω λοιπόν τη χαρά, να είμαι κι εγώ μέλος της μικρής μαγειρικής ομάδας του Πόρου, με την οποία θα σας παρουσιάσουμε τα προϊόντα του νησιού μας.
Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή, 11/2 στις 11π.μ. στη ζωντανή παρουσίαση του Ποριώτικου Πρωινού (Metropolitan Expo, Hall 4, A17-B17)

Και λίγες φωτογραφίες από τις μαγειρικές μας "πρόβες" για να πάρετε μια ιδέα... 
Θα είναι μεγάλη η χαρά μας να σας δούμε, να γνωριστούμε και να τα πούμε και από κοντά !!!
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

Μπουκίτσες κοτόπουλου με κουρκουμά, γιαούρτι και φιστίκια peanuts

Ένα εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και κυρίως υγιεινό πιάτο σας έχω σήμερα, γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, αφού το βασικό μπαχαρικό της συνταγής είναι ο κουρκουμάς. 
Τα οφέλη του κουρκουμά είναι γνωστά νομίζω σε όλους, καθώς θεωρείται το πιο "υγιεινό" μπαχαρικό στον κόσμο και το καλύτερο συμπλήρωμα διατροφής. Είναι το βασικό μπαχαρικό στο κάρυ, χρησιμοποιείται στη μαγειρική για να δώσει ένταση και χρώμα και φυσικά είναι απαραίτητο  στην ιατρική. Έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αυξάνει την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε αν θέλετε να βρείτε και στο διαδίκτυο...

Υλικά: (για τη μαρινάδα)
1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κουταλιά κάρυ
1 κουταλιά κουρκουμά
χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές νερό

(για το μαγείρεμα)
ελαίολαδο
1 κρεμμύδι σε φετάκια
2 καρότα σε ροδέλες
1 γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
1 κουταλιά μουστάρδα
λίγο μέλι
μισό φλυτζάνι φιστίκια peanuts
νερό (όσο χρειαστεί)
αλάτι (με προσοχή γιατί περιέχουν και τα φιστίκια)

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ, βάζουμε το κοτόπουλο και όλα τα υλικά της μαρινάδας, τα ανακατεύουμε, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Μπορούμε να τα αφήσουμε από μισή ώρα έως και μια μέρα...
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
Αφού μαραθεί, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα καρότα και τα σωτάρουμε για λίγο κι αυτά.
Ρίχνουμε λίγο νερό μέσα στο μπωλ που είχαμε το κοτόπουλο, το κουνάμε να "ξεπλύνουμε" τα μπαχαρικά που έχουν κολλήσει και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι και τα φιστίκια, λίγο νερό αν είναι απαραίτητο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει. 
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε λίγο μέλι, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται.
Ταυτόχρονα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε ένα απλό άσπρο ρυζάκι. Εγώ προτίμησα το μπασμάτι με ένα κουταλάκι μαργαρίνη γιατί είναι πιο αέρινο κατά τη γνώμη μου και πιο αρωματικό.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο και η σάλτσα έχει δέσει, σερβίρουμε με το ρύζι και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με λίγο σχινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι για χρώμα και έξτρα άρωμα.
Είναι πολύ γρήγορο πιάτο, ιδιαίτερο και πολύ πολύ νόστιμο!
Καλή Εβδομάδα!!!

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα, χωρίς τηγάνι...

Τα γνωστά, παραδοσιακά, πολυαγαπημένα σε όλους μας σουτζουκάκια, γίνονται πεντανόστιμα και χωρίς να τα τηγανίσουμε. Μπορούμε απλά να παραλείψουμε τη διαδικασία του τηγανίσματος και να τα ψήσουμε στο grill. Γίνονται το ίδιο νόστιμα, για να μην πω και καλύτερα, αφού δεν είναι καθόλου μα καθόλου βαριά...

Υλικά: (για 5 άτομα)   
750 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη ή μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
σκόνη σκόρφο
κύμινο
αλάτι, πιπέρι
νερό για το ζύμωμα

(για τη σάλτσα)
ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία χυμό ντομάτας (ή φρέσκο χυμό αν έχετε)
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
κύμινο
αλάτι, πιπέρι
κόκκινη καυτερή πάπρικα
λίγο ζάχαρη
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και ζυμώνουμε. 
Σιγά σιγά, όταν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο νεράκι για να ζυμώνουμε καλύτερα και να γίνουν τα σουτζουκάκια μας αφράτα. 
Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά, βάζουμε τον κιμά για μισή περίπου ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Μετά από μισή ώρα βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, πλάθουμε τα σουτζουκάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί. 
Καλό είναι να τα φτιάξουμε λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος που τα θέλουμε γιατί συνήθως μικραίνουν στο ψήσιμο.
Αφού λοιπόν τα πλάσουμε, τα καταβρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νεράκι και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.
Όταν ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη, ραντίζοντάς τα αν χρειάζεται με λίγο νεράκι ακόμα.
Παράλληλα εμείς ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα συν λίγο νεράκι.
Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα.
Όταν ψηθούν τα σουτζουκάκια και η σάλτσα έχει σχεδόν δέσει, τα βάζουμε προσεκτικά όλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και το λαδάκι που έχει μείνει στο ταψί και σιγοβράζουμε για λίγο το φαγητό μας. Θέλουμε να ρουφήξουν σαλτσούλα και να νοστιμίσουν ακόμα περισσότερο.
Τα σερβίρουμε ζεστά, όχι καυτά, με ότι μας αρέσει. Ρύζι πιλάφι, μακαρονάδα, πουρέ, πατάτες τηγανιτές, πληγούρι κλπ...
Συνοδεύουμε με ένα κόκκινο κρασάκι, εγώ προτιμώ ημίγλυκο και φυσικά φρέσκο ψωμάκι για τη σαλτσούλα.

Καλή επιτυχία!!!

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Κέικ λεμονιού... από το Λεμονοδάσος!!!

Την αγάπη μου για τα κέικ την έχετε καταλάβει νομίζω, για τα εύκολα επίσης. 
Την αδυναμία μου στα λεμόνια σας την έχω πει; Και ειδικά για τα δικά μας λεμόνια, τα Ποριώτικα, από το γνωστό σε όλους λεμονοδάσος;;; Ε, αυτά τα λεμόνια λοιπόν, δεν έχουν καμία σχέση με όλα τα άλλα λεμόνια της αγοράς, είτε ελληνικά είτε εισαγωγής. Το διαπίστωσα κι εγώ η ίδια φέτος το καλοκαίρι στο μαγαζί. 
Μέσα στο φουλ της δουλειάς, Αύγουστο μήνα, τότε που τα λεμόνια έτσι κι αλλιώς σπανίζουν, κάνω έτσι στο ψυγείο, τίποτα. Βγαίνω στον κήπο, ούτε ίχνος. Πάω στο περιβόλι, ούτε εκεί. Τα είχα εξαφανίσει όλα... Τι κάνουμε τέτοια ώρα, λίγο πριν ανοίξουμε; Πάμε στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ και παίρνουμε ότι έχει. Σιγά μην είχε ντόπια. Πήρα τέλος πάντων αυτά που είχε, ωραιότατα εξωτερικά, γυαλιστερά γυαλιστερά δεν λέω, αλλά όταν τα έκοψα, καμία σχέση. Δε μύριζε λεμόνι, δεν είχε αυτά τα έλαια που αφήνει το δικό μας μόνο που το αγγίζουμε, δεν είχε γεύση, δεν είχε ένταση, δεν είχε τίποτα... Ήταν απλά κάτι κίτρινο που έμοιαζε με λεμόνι...
Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν. Από εδώ και στο εξής, έβαλα μυαλό και παρόλο που δόξα το Θεό λεμονιές έχουμε άφθονες, τις τσεκάρω πότε πότε γιατί και αυτά κάποια στιγμή τελειώνουν. Ας είναι καλά όμως το αγαπημένο μας Λεμονοδάσος και γενικά η περιοχή της Τροιζηνίας που δεν θα μας αφήσει έτσι... 
Ας πάμε όμως τώρα να φτιάξουμε ένα νόστιμο, αρωματικό, εύκολο κέικ, "ύμνο" στο λατρεμένο μας λεμονάκι!!!

Υλικά:
1/2 φλυτζάνι βούτυρο (125 γρμ.)
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 και 3/4 φλυτζ. ζάχαρη
ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
1 φλυτζ. γάλα
6 αυγά
λίγο αλάτι
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

(για το σιρόπι)
1 φλυτζάνι νερό
2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι

(για το γλάσσο)
χυμό από 1 λεμόνι
άχνη ζάχαρη (όσο πάρει)

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με το ελαιόλαδο, και τη ζάχαρη.
Τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη να ενσωματωθούν και προσθέτουμε τα αυγά με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. 
Ανακατεύουμε επίσης καλά και ρίχνουμε εναλλάξ γάλα και αλεύρι, καλύτερα σε δύο δόσεις και λίγο αλατάκι. 
Τα δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη μας για λίγο, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να μην έχει σβολάκια από το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα καλά, την αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ...
Βάζουμε το κέικ στο φούρνο, που τον έχουμε προηγουμένως προθερμάνει στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά , με αέρα... Αν δεν έχετε αερόθερμο δεν πειράζει, απλά θα το ψήσετε για πιο πολύ ώρα. Έτσι κι αλλιώς κάνουμε πάντα το τέστ με το μαχαίρι. (να βγαίνει καθαρό)
Εν τω μεταξύ, όσο ψήνεται το κέικ, εμείς ετοιμάζουμε σε ένα μπρίκι ένα πολύ ελαφρύ σιρόπι με τα παραπάνω υλικά, βράζοντάς τα για 2 περίπου λεπτά απ' την ώρα που θα πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη.
Το αφήνουμε στην άκρη...
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, με ένα κουτάλι, ρίχνουμε τρεις τέσσερις κουταλιές σιρόπι εδώ κι εκεί.
Το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το υπόλοιπο σιροπάκι και αφήνουμε το κέικ στην άκρη να κρυώσει.
 Αφού κρυώσει καλά, φτιάχνουμε ένα ελαφρύ γλάσσο, βάζοντας το χυμό λεμονιού σε ένα μπωλ και σιγά σιγά προσθέτουμε άχνη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε τη ρευστότητα που θέλουμε.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το γλάσσο πάνω στο κέικ και στολίζουμε, αν θέλουμε, με ξύσμα από φρέσκο λεμόνι.
Απολαμβάνουμε το κέικ μας συνοδεύοντας τον καφέ ή το τσάι μας, για πρωινό ή απογευματινό ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή της μέρας... 
ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο ένα πράγμα... Είναι πολύ αρωματικό και άκρως εθιστικό!!! 
Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Μπαστουνάκια ψητής γλυκοπατάτας

Η γλυκοπατάτα είναι ένα πολύ γευστικό και θρεπτικό λαχανικό. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β5, B6, θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλάνη και καροτενοειδή, δεν περιέχει λιπαρά και έχει λιγότερες θερμίδες από τις κοινές πατάτες παρόλο που έχει περισσότερη ζάχαρη. Μια μεγάλη πατάτα περιέχει περισσότερο από 100% της Σ.Η.Δ. βιταμίνης Α, η οποία αποτελεί σπουδαίο αντιοξειδωτικό και σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου, την αντιγήρανση και τη διατήρηση της καλής όρασης. Γιατί λοιπόν να μην την εντάξουμε στη διατροφή μας;
Σας έχω έναν πολύ εύκολο αλλά πεντανόστιμο τρόπο να απολαύσετε  αυτό το υπέροχο λαχανικό...

Υλικά:

1 μεγάλη κόκκινη γλυκοπατάτα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο καυτερή πάπρικα
σκόνη σκόρδο
φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά με ένα σφουγγάρι τη γλυκοπατάτα.
Χωρίς να την καθαρίσουμε, την κόβουμε αρχικά σε φέτες και μετά μπαστουνάκια, όπως τις τηγανιτές.
Τις βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Αν θέλουμε φτιάχνουμε και ένα ελαφρύ ντρέσινγκ γιαουρτιού και τα συνοδεύουμε. Ωστόσο και σκέτα είναι υπέροχα.
Τρώγονται ζεστά, (για κρύα δεν ξέρω να σας πω, δεν πρόλαβαν να κρυώσουν) είναι πεντανόστιμα, υγιεινά και πανεύκολα...
Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!

Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Κυδώνι, γλυκό του κουταλιού

Ξέρω πως δεν είναι πλέον η εποχή τους, δύσκολα τα βρίσκεις πια στην αγορά, όμως τα δικά μου τώρα επιτέλεσαν το σκοπό τους που δεν ήταν άλλος από διακοσμητικός... Αφού ξεστόλισα λοιπόν το σπίτι και τα κυδώνια βρίσκονταν ακόμα σε άριστη κατάσταση γιατί τα είχα αγοράσει πολύ άγουρα, είπα να τα εκμεταλλεύτω και να φτιάξω το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού που ταιριάζει απίστευτα με το γιαούρτι. Οι ποσότητες που δίνω είναι απλά με όσα κυδώνια είχα εγώ στο σπίτι. Εσείς φτιάχνετε όσα θέλετε...
Υλικά:
7 μέτρια κυδώνια
(ακαθάριστα ήταν 1800γρμ. ενώ καθαρισμένα έμειναν 1100γρμ.)
7 κούπες νερό
χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
1 κιλό ζάχαρη

αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά)
3-4 κλαράκια αρμπαρόριζα
1 κουταλιά γλυκόζη

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το χυμό λεμονιού και καθαρίζοντας και ψιλοκόβοντας τα κυδώνια τα ρίχνουμε κατευθείαν μέσα στο νερό με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Μόλις τα ψιλοκόψουμε όλα, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για λίγο, περίπου 5  λεπτά, για να μαλακώσουν ελαφρά τα φρούτα μας.
Αφού μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει.
Όταν λιώσει, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό μέχρι την άλλη μέρα.
Την άλλη μέρα πιά, ξαναβάζουμε το γλυκό στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.
Λίγο πριν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα αμύγδαλα (αν θέλουμε τα καβουρδίζουμε κιόλας λίγο), την αρμπαρόριζα και τη γλυκόζη και βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να δέσει καλά.
Παράλληλα αποστειρώνουμε και μερικά βάζα με το γνωστό τρόπο (10 λεπτά στους 100 βαθμούς στο φούρνο), ώστε να είναι έτοιμα μόλις βγει το γλυκό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να πέσει ο βρασμός και γεμίζουμε τα βάζα που έχουμε αποστειρώσει, προσεκτικά να μην καούμε.
Κλείνουμε καλά με τα καπάκια τους και αναποδογυρίζουμε τα βάζα με το γλυκό μέχρι να κρυώσουν.
Με αυτόν τον τρόπο σφραγίζουν καλά και μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό, εκτός ψυγείου. Στο ψυγείο θα τα βάλουμε (προαιρετικά) μόνο όταν τα ανοίξουμε...
Είναι πολύ αρωματικό γλυκό, συνοδεύει τέλεια το γιαούρτι, μια πιατέλα με τυριά, τον απογευματινό μας καφέ, γίνεται απίθανη πάστα φλώρα και φυσικά απολαμβάνεται και μόνο του, με ένα ποτήρι δροσερό νεράκι.
Καλή μέρα σε όλους!!!