Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Έγχρωμοι γίγαντες στην κατσαρόλα

Καλή Χρονιά είπαμε; Δεν είπαμε... 
Καλή Χρονιά σε όλους λοιπόν φίλοι μου, υγεία και ευτυχία στα σπιτικά σας!!! Μόνο χαρές να μας φέρει το 2018, από όλα τ' άλλα χορτάσαμε... 
Λοιποοοοόν... Ας μπούμε στο θέμα μας τώρα, δηλαδή στη μαγειρική... 
Αρκετά κρεατικά φάγαμε αυτές τις μέρες, είναι καιρός νομίζω για λίγη αποτοξίνωση.
Εγώ λοιπόν, μετά από πολύ καιρό, βρήκα στο σούπερ μάρκετ ένα πακέτο έγχρωμους γίγαντες. Τους πήρα, και είπα αυτή τη φορά να τους φτιάξω λίγο διαφορετικά, να μην τους βάλω δηλαδή στο φούρνο όπως κάνω συνήθως. Τη συνταγή για τους κλασσικούς γίγαντες σας την έχω δώσει παλαιότερα εδώ. 

Υλικά: 
1 πακέτο φασόλια γίγαντες, χρωματιστούς 
2 κρεμμύδια σε φέτες 
2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες 
1 πιπεριά ψιλοκομμένη 
2-3 άσπρα μανιτάρια σε φέτες 
1 ντομάτα ψιλοκομμένη 
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 
λίγη καυτερή πάπρικα 
1 συσκευασία ντοματοχυμό 
λίγη ζαχαρίτσα 
Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση: 
Έχουμε μουλιάσει τους γίγαντες από το βράδυ. 
Το πρωί, πριν τους μαγειρέψουμε, χύνουμε το νερό, τους ξεπλένουμε με καθαρό και τους στραγγίζουμε. 
Σε μια κατσαρόλα, εγώ χρησιμοποιώ τη χύτρα για ευκολία και οικονομία, βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. 
Τα σωτάρουμε καλά να μαραθούν και προσθέτουμε τους γίγαντες, τα καρότα, την πιπεριά και την ψιλοκομμένη ντομάτα. 
Τα ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστούν ελαφρά και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά και νερό να καλύπτει όλα τα υλικά. 
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες και να χυλώσει το φαγητό, να μείνει με το λαδάκι του και μια ωραία πηχτή σαλτσούλα.  Στη χύτρα χρειάστηκε 40 λεπτά, στη χαμηλότερη θερμοκρασία... 
Στο σερβίρισμα αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη. Του δίνει ακόμα πιο ωραία γεύση. 
Εννοείται πως συνοδεύουμε το πιάτο μας, με φρέσκο ψωμάκι, ελιές και ένα ποτηράκι καλό κρασί!
Αν σας αρέσουν τα όσπρια, φτιάξτε το και δεν θα χάσετε!!! 
Άντε και... Καλή μας όρεξη!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου