Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Πορτοκάλια γλασσέ με σοκολάτα

Λίγες μέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα, οπότε είπαμε κι εμείς να τηρήσουμε το έθιμο και να νηστέψουμε, γαϊδουριά είναι πια... Πως θα καταλάβουμε γιορτές; Χωρίς γλυκάκι όμως, δεν γίνεται να την περάσουμε. 
Είπα λοιπόν κι εγώ, μιας και τα πορτοκάλια είναι τώρα στα καλύτερα τους και τα έχουμε κυριολεκτικά στα "πόδια" μας, και η σοκολάτα είναι φυσικά απαραίτητη να τα συνδυάσουμε και τα δύο μαζί, σε ένα πολύ εύκολο, νόστιμο και υγιεινό (όσο γίνεται) γλυκάκι... 

Υλικά: 
3 μεγάλα, βιολογικά και σφιχτά πορτοκάλια, χωρίς κουκούτσια 
500 γραμ. ζάχαρη 
250 γραμ. νερό 

200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα για επικάλυψη 

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. 
Κόβουμε τα πορτοκάλια σε ροδέλες ίδιου πάχους, περίπου ένα εκατοστό. 
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τα πορτοκάλια και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση. 
Μόλις αρχίζει και κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν. 
Κάθε τόσο τα γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά. 
Τα βράζουμε περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε ένα ένα προσεκτικά σε σχάρα να στραγγίσουν. 
Αφού στραγγίσουν καλά, λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε τις φέτες πορτοκαλιού μέσα, είτε μισές είτε ολόκληρες, όπως μας αρέσει... 
Τις ακουμπάμε μία μία πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και απολαμβάνουμε!!! 
Είναι πανεύκολα, οικονομικά και πεντανόστιμα. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!!