Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!!!
Θέλω να πιστεύω πως τα προβλήματα με τον blogger τελείωσαν και δεν θα μας ταλαιπωρήσει άλλο...
Το τι έχω περάσει αυτές τις μέρες για να γράψω ένα σχόλιο δεν λέγεται... φαντάζομαι όμως πως δεν θα είμαι η μόνη...
Τέλος πάντων, ας μην αρχίσω την εβδομάδα με γκρίνια.
Επειδή έχω πολλές μέρες να σας κεράσω, σκέφτηκα σήμερα να σας φέρω από το κέικ που έφτιαξα χτες το βράδυ για το πρωινό μας...
Είναι με άρωμα πορτοκάλι ( μιας και τα πορτοκάλια είναι πια προς το τέλος τους) και φυσικά κομματάκια σοκολάτας. Δεν γίνεται να μην πάρουμε έστω μια μικρήηηηηηη γεύση σοκολάτας καθημερινά. Είμαστε σοκολατοφάγοι οικογενειακώς, τι να κάνουμε!!!
Φυσικά δεν είναι κάτι το περίεργο ή το διαφορετικό, είναι όμως πεντανόστιμο και δεν θα ήθελα να λείπει η συνταγή από το blog μου.
Υλικά:
1/2 βούτυρο Lurpak (125 γραμ. περίπου)
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4-5 αυγά, ανάλογα το μέγεθος
1 και 3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό (total 2%)
χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1 βανίλια
1 πακέτο (500γραμ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (π.χ. φαρινάπ)
1 πακέτο σταγόνες σοκολάτας ή σοκολάτα τριμμένη
λάδι και αλεύρι για τη φόρμα
ζάχαρη άχνη ή γλάσσο σοκολάτας για το τελείωμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ή στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια και το χυμό από το πορτοκάλι.
Αφού χτυπηθούν όλα τα υλικά καλά ρίχνουμε το αλεύρι και τελευταίες τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας με το κουτάλι.
Λαδώνουμε καλά τη φόρμα, την αλευρώνουμε και βάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 175 βαθμούς, ή μέχρις ώτου να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.
Αφήνουμε λίγο να σταθεί το κέικ, 10 λεπτά περίπου και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα...
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αφού έχει σχεδόν κρυώσει ή καλύπτουμε με γλάσσο σοκολάτας. Ταιριάζουν και τα δύο πολύ.
Εγώ σήμερα έβαλα άχνη για να μπορεί να πάρει η μικρή και στο σχολείο, να μην πασαλειφτεί με σοκολάτες...
Απολαμβάνουμε με το καφεδάκι, το γάλα ή το τσάι μας...