Πείτε μου σε ποιο παιδί, ελληνόπουλο, μικρό ή μεγάλο δεν αρέσουν τα μακαρόνια με τον κιμά...
Εγώ πάντως θυμάμαι, όταν είμαστε μικρά και η μαμά μας ρωτούσε "τι φαγητο να φτιάξω αύριο;", εμείς με ένα στόμα και οι τρεις απαντούσαμε "μακαρόνια με κιμά"...
Μετά από χρόνια η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Και τα δικά μου παιδιά, πάλι τρία, ζητούν το ίδιο φαγητό όπως και πολλά άλλα παιδάκια που ξέρω.
Θα μου πείτε τώρα και ποιος δεν ξέρει να φτιάχνει αυτό το φαγητό που εσύ βάζεις τη συνταγή...
Ξέρω πολύ καλά πως όλοι γνωρίζουν τη συνταγή, όμως επειδή αυτό το blog το έφτιαξα με σκοπό να κάνω ένα βιβλίο μαγειρικής για τα παιδιά μου (να έχουν τις συνταγές της μαμάς τους), γι' αυτό το λόγο την ανεβάζω κι αυτή...
Γίνεται να λείπει η συνταγή που φτιάχνουμε πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη???
Υλικά:
1/2 κιλό μακαρόνια(6 ή 10 νούμερο)
3/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
1 ποτήρι ντοματοχυμό
2 κουταλιές μαυροδάφνη ή άλλο κόκκινο κρασί
1 - 1 1/2 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών για κιμά της Χρύσας
( για τον κιμά έχω φτιάξει ένα μείγμα από κανέλα, γαρύφαλο, μπαχάρι, κόκκινη γλυκειά πάπρικα, μαύρο πιπέρι και σκόνη σκόρδο)
λίγο ξύδι
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε τον κιμά.
Τον φέρνουμε γύρω γύρω στην κατσαρόλα να ασπρίσει και να διαλυθεί.(να μην είναι μεγάλα κομμάτια)
Σβήνουμε με το κρασί, το ξύδι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ντοματοχυμό και αν χρειάζεται και λίγο νεράκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να δέσει. (να μην έχει πολλά υγρά)
Σε περίπτωση που έχει περισσότερο νερό, βράζουμε λίγο ακόμα με ανοιχτό καπάκι να εξατμιστεί.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια και όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε με κιμά και όποιος θέλει βάζει και τριμμένο τυρί. (τα παιδιά μου προτιμούν ελληνική ξερή μυζήθρα)
Συνοδεύεται τέλεια από μια αγγουροντοματοσαλάτα...
Καλή όρεξη!!!
Εγώ πάντως θυμάμαι, όταν είμαστε μικρά και η μαμά μας ρωτούσε "τι φαγητο να φτιάξω αύριο;", εμείς με ένα στόμα και οι τρεις απαντούσαμε "μακαρόνια με κιμά"...
Μετά από χρόνια η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Και τα δικά μου παιδιά, πάλι τρία, ζητούν το ίδιο φαγητό όπως και πολλά άλλα παιδάκια που ξέρω.
Θα μου πείτε τώρα και ποιος δεν ξέρει να φτιάχνει αυτό το φαγητό που εσύ βάζεις τη συνταγή...
Ξέρω πολύ καλά πως όλοι γνωρίζουν τη συνταγή, όμως επειδή αυτό το blog το έφτιαξα με σκοπό να κάνω ένα βιβλίο μαγειρικής για τα παιδιά μου (να έχουν τις συνταγές της μαμάς τους), γι' αυτό το λόγο την ανεβάζω κι αυτή...
Γίνεται να λείπει η συνταγή που φτιάχνουμε πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη???
Υλικά:
1/2 κιλό μακαρόνια(6 ή 10 νούμερο)
3/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
1 ποτήρι ντοματοχυμό
2 κουταλιές μαυροδάφνη ή άλλο κόκκινο κρασί
1 - 1 1/2 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών για κιμά της Χρύσας
( για τον κιμά έχω φτιάξει ένα μείγμα από κανέλα, γαρύφαλο, μπαχάρι, κόκκινη γλυκειά πάπρικα, μαύρο πιπέρι και σκόνη σκόρδο)
λίγο ξύδι
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε τον κιμά.
Τον φέρνουμε γύρω γύρω στην κατσαρόλα να ασπρίσει και να διαλυθεί.(να μην είναι μεγάλα κομμάτια)
Σβήνουμε με το κρασί, το ξύδι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ντοματοχυμό και αν χρειάζεται και λίγο νεράκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να δέσει. (να μην έχει πολλά υγρά)
Σε περίπτωση που έχει περισσότερο νερό, βράζουμε λίγο ακόμα με ανοιχτό καπάκι να εξατμιστεί.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια και όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε με κιμά και όποιος θέλει βάζει και τριμμένο τυρί. (τα παιδιά μου προτιμούν ελληνική ξερή μυζήθρα)
Συνοδεύεται τέλεια από μια αγγουροντοματοσαλάτα...
Καλή όρεξη!!!