Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Στρούντελ μήλου!!!











Είχα μια λιγούρα για γλυκό χτες το απόγευμα, βαριόμουν να πάω για ψώνια και είπα να φτιάξω κάτι με ότι υλικά υπήρχαν σπίτι. Ανοίγω το ψυγείο.... ελάχιστα πράγματα, ανοίγω κατάψυξη και βρίσκω ένα φύλλο σφολιάτας. Βλέπω και κάτι μήλα στη φρουτιέρα, λέω δεν κάνω ένα στρούντελ... Και το έφτιαξα. Πανεύκολο, πέντανόστιμο και δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι για σήμερα...

Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας (κατεψυγμένο)
4-5 μήλα διάφορα (1 κίτρινο, 2 κόκκινα, 2 πράσινα) κομμένα σε κύβους
2-3 μεγάλες κουταλιές βιτάμ
2-3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 χούφτα σταφίδες ξανθές
1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
κανέλα
ελάχιστο γαρύφαλλο
λίγο κονιάκ

ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη να λιώσουν και να ανακατευτούν.
Ρίχνουμε τα μήλα και τα ανακατεύουμε ελαφρά να μαλακώσουν.(όχι να λιώσουν)
Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια, τα μπαχαρικά και το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ.
Αφήνουμε στην άκρη να μισοκρυώσει.
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι απλώνουμε τη σφολιάτα.
Βάζουμε στην μέση (κατά μήκος της σφολιάτας) τη γέμιση, κόβουμε τη γύρω γύρω σφολιάτα σε λωρίδες, διπλώνουμε τις δύο άκρες και αρχίζουμε να πλέκουμε τις λωρίδες.
Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέριες για το πλέξιμο, μπορείτε να βρείτε στις συνταγές της παρέας.

Εγώ τη φτιάχνω με αυτόν τον τρόπο.
Αν πάλι δεν σας αρέσει, μπορείτε απλά να τη διπλώσετε όπως θέλετε, αλλά να κάνετε κάποιες τρύπες στην πάνω μεριά να φεύγουν οι ατμοί.
Ψήνουμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο, 200 βαθμούς, με αέρα περίπου 15- 20 λεπτά.
Όταν βγει από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα, κόβουμε και σερβίρουμε.

Ζεστό είναι το κάτι άλλο, άπαιχτο.... αλλά τρώγεται και κρύο. Ανάλογα τα γούστα.
Αν είστε απ' τους τολμηρούς, συνοδεύετε και με παγωτάκι....

Καλή επιτυχία σε όποιον επιχειρήσει να το φτιάξει, άλλωστε η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη, αφού είναι πανεύκολο γλυκάκι, οικονομικό και κυρίως νόστιμο!!!

7 σχόλια:

  1. Μου επιτρέπεις να πάρω την πρώτη μερίδα, γωνίτσα παρακαλώ και σαν τολμηρή γυναίκα που έιμαι, θα ήθελα και λιγο παγωτάκι......
    Γεια στα χέρια σου!!!
    Φιλάκια πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάλε καφεδάκι κι έρχομαι φιλενάδα! Σε 2 ωρίτσες είμαι εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ τι μας κάνεις!Μου τρέχουν τα σάλια και σε λίγο μπαίνω για μάθημα!Θα σκέφτομαι το γλυκό συνέχεια!
    Καλό απόγευμα!
    Αθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελάτε, ελάτε... βάζω δεύτερη δόση!!! Δεν μας έφτασε η πρώτη... διπλή αυτή τη φορά!!!
    Ευάκι η γωνία δική σου, με παγωτάκι!!!
    Λίλα φέρε και κανά μάφιν μαζί σου... αυτά με το πορτοκάλι!!!
    Αθηνά μου κουράγιο, θα φας μετά το μάθημα!!!
    Φιλάκια κορίτσια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελειο! Από τα πλεόν αγαπημένα μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στγούντελ χιχιχιχι που το λέει και ο άντρας μου.
    Το λατρεύουμε !!!!!!!!!!!!!!!!
    Μπράβο σου
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή